Theme: Blue and Green Theme: Red Theme: Green
Background: 1 Background: 2 Background: 3 

Contact Us :

DEWAN BANDARAYA KUCHING UTARA

Bukit Siol, Jalan Semariang Petra Jaya

93050 Kuching Sarawak


dbkuchannel
dbkuflickr
dbkufb
Radioku Berwajah Baru
Posted on : 14 Sep 2020  Source of News: Startup Borneo
 

Dewan Bandaraya Kuching Utara telah menyediakan sebuah aplikasi yang dinamakan “Radioku” yang merupakan salah satu initiatif daripada DBKU untuk menyediakan sebuah platform digital yang menghubungkan penduduk tempatan dengan pihak DBKU. Aplikasi Radioku adalah sebuah platform, menyediakan servis radio digital secara atas talian yang menjadi medium bagi DBKU kepada komuniti. Aplikasi Radioku bakal menjadi medium utama bagi pihak komuniti untuk menjadi rujukan berita dan maklumat yang terkini.

RadioKU dijangka bakal bersiaran secara langsung bermula September 2020 dengan nafas yang baru. Bersama dengan penyiar radio kita iaitu DJ Sheema, Yuss, Ben dan Raj di RadioKu setiap Isnin hingga Jumaat. Barisan kru Radioku menjanjikan siaran secara LIVE menerusi Applikasi RadioKU di Google PlayStore atau anda boleh layari website DBKU di dbku.sarawak.gov.my.

Sila like FB Page RadioKU di www.facebook.com/Radioku Dewan Bandaraya Kuching Utara. Rancangan penyiaran ini dibawakan khas oleh Bahagian Perhubungan Awam Dewan Bandaraya Kuching Utara.